Victoria

Skapa en positiv start på dagen redan kvällen innan

IMG_0011

Det har nu gått en veckan på mitt och Emmas projekt #positivstart, att ge dagen en bra start. Än är jag ett mellanting av Ida som snoozar och Malin som är morgonpigg. Jag har svårt att komma upp på morgonen men när jag väl kommit upp har jag, om jag ska vara ärlig, gott om tid på mig att göra mig ordning. Problemet är att det ändå blir lite stressigt för att jag väljer att göra så mycket mer än bara göra mig redo för dagen.

Lösningen på mitt lilla problem är därför att få bort så många störningsmoment som möjligt.

För att skapa en positiv start på dagen redan kvällen innan ska jag:

❯❯ Packa väskan, ha koll på nycklarna och andra små grejer som ska med på morgonen.

❯❯ Plocka undan allt som kan få dig att vilja snabb städa på morgonen. Detta är en av mina bromsklossar på morgonen.

❯❯ Planera vilka kläder du ska ha på dig. Fundera gärna ut en reservoutfit ifall den jag planerat från början inte alls passade den dagen.

❯❯ Kryp ner i säng i tid! Ingen kan vakna pigg och glad med för få timmars sömn.

❯❯ Om du är en kaffemänniska – se till att det finns kaffe hemma. Finns inget värre än en morgon utan kaffe.

 

Förbereder du dig kvällen innan för att få en bra start på dagen?

 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Anna Jansson
  8 juni, 2016 at 21:36

  Nej jag förbereder mig inte så himla mycket… kankse borde bli bättre på det!

 • Reply
  Camilla
  9 juni, 2016 at 06:41

  Planerar kläderna, det är det enda. Men det är nog också det som stressar mig mest, att stå med skallen inne i garderoben och svära 🙂

 • Reply
  Malin
  9 juni, 2016 at 09:45

  Förbereder faktiskt jättemycket kvällen innan. Framförallt för barnens skull – för att kunna lägga tiden på dem istället. Laddar kaffebryggaren, förbereder gröt, kokar ägg så de finns klara i kylen, planerat kläder. Smart tanke, att lägga grunden dagen innan! Nu har jag faktiskt lite mindre dåligt samvete för våra smått kaotiska morgnar, för de kunde ju vara mycket värre om jag inte förberett! Tack för tankeställare!

 • Reply
  Ida
  10 juni, 2016 at 14:55

  Jag har insett att om jag ska komma iväg i tid så behöver jag packa väskan kvällen innan. Och helst sticka innan barnen vaknar :/

 • Reply
  Clara
  10 juni, 2016 at 21:40

  Smart grej med att städa kvällen innan, det får mig alltid att bli sur på mig själv på morgonen.. Borde verkligen börja med det 😉 Får göra det ikväll!

  • Reply
   Victoria Karlsson
   11 juni, 2016 at 09:53

   Det är ju också så skönt att komma hem till ett ordnat hem.

 • Reply
  Karin Fitness & Hälsa
  13 juni, 2016 at 22:27

  Det gör verkligen stor skillnad när man har förberett sig kvällen innan. Jag kan bocka av alla dina punkter för jag gillar att ha effektiva och stressfria morgnar. Punkten att lägga sig i tid kan jag dock vara dålig på ibland…

  • Reply
   Victoria Karlsson
   19 juni, 2016 at 21:48

   Va duktig du är! Gör allt för att pricka av allt men lägga sig i tid är svårt.

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.