Victoria

Hur svårt är det att bli en morgonmänniska

Morgonmänniska

Hur svårt ska det vara att bli en morgonmänniska? Enligt mig så är det supersvårt! Jag har som utmaning att under mars att bli en morgonmänniska. Ska jag vara ärlig så går det uruselt. Jag kan inte för stå hur svårt det ska vara.

I onsdags var jag på ett event arrangerat Fazer, Anna, Milla och Therese och Fazer. De pratade om #33 procent utmaningen, om hur små utmaningar i vardagen som skapar en hälsosammare vardag. Efter eventet gick jag hem med en påse rotfruktsbröd och ny motivation till att klara min utmaning om att bli en morgonmänniska.

När jag antog utmaningen trodde jag det skulle räcka med envishet men icke. Jag kan vakna tidigt på morgonen och tänka att jag borde gå upp men väljer istället att ligga kvar och slumra. Jag har som strategi att komma i säng i bra tid, göra mig av med alla störande moment och undvika kolla på mobilen i sängen. De störande momenten och mobilen är inga problem men att komma i säng i tid är svårt. Skulle jag lägga mig i rimlig tid upplever jag att jag är lika trött än då.

Istället för att tänka att jag ska bli en morgonmänniska över en natt så ska jag nu försöka successivt stiga upp tidigare. Börja med att gå upp 10 minuter tidigare för att sedan öka tio minuter till. För hur svårt kan det var att kliva upp några minuter tidigare.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jessica Sundberg
  18 mars, 2016 at 13:49

  Äntligen hittade jag din blogg! Riktigt fin! Hoppas vi ses snart igen 🙂 Trevlig helg! Kram Jessica

 • Reply
  FIT by Emma Hå
  18 mars, 2016 at 22:28

  Jag har gått upp 8.30 varje dag den här veckan (brukar vanligtvis gå upp en timma senare… börjar jobbet mellan 12 och 14) för att jobba med min bloggdesign. Ska försöka sikta på 8.00 nästa vecka 😉 Jag får så otroligt mycket gjort på förmiddagstimmarna!

 • Reply
  Lotta
  22 mars, 2016 at 04:01

  Testa att ta bort gluten Victoria! Det gör dig håglös och seg. Gör en koll på dina obalanser i kroppen och utifrån det göra en biokemisk reparation. Jag hade obalans , har extremt svårt att stiga upp på morgonen. Hoppas att det ska bli lättare framöver. Känner mig redan något piggare efter 5 dagar utan gluten. Kram Lotta i Karlskrona

  • Reply
   Victoria Karlsson
   23 mars, 2016 at 20:34

   Å vad spännande! Ska verkligen testa och se om gluten kan vara boven. Tack för tipset!

 • Reply
  Positiv start på dagen - Victoria Karlsson
  1 juni, 2016 at 07:00

  […] våren har min största utmaning varit att få en bra morgon och bli en morgonmänniska. Det är varit väldigt motigt men efter […]

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.