Välmående

Att vara offline

Att vara offline

Bild: Kaboompics

Hur mycket brukar du vara offline? Räknar jag timmarna på mitt vakna dygnet så blir det inte många timmar. Men sen kan man börja fundera vad offline i dagens samhälle. Är man online eller offline när man lyssnar på Spotify eller podcast. Är man online eller offline om har datorn som ett arbetsredskap t.ex. när man bloggar eller mailar.

Att vara offline för mig innebär att man inte är inne på social media eller slö surfa för att fördriva tiden. Att lyssna på musik och podcast är avkopplande för min och räknas som att vara offline. Läsa tidningar och böcker på iPaden är också avkoppling och skulle även räknas som offline.

Att vara offline för mig är att vara närvarande i nuet, låta hjärna vila från brus och tid för återhämtning. Jag är alltid offline när jag fikar, äter lunch eller middag med andra. Det finns inget värre än när ens sällskap sitter med näsan i mobilen. Jag har också sedan en tid tillbaka valt att inte kolla social media i sängen och måste säga att detta har gjort susen för min nattsömn.

De enda gångerna jag verkligen är inte är offline är när jag är uttråkad och inte har något att göra, t.ex. när jag åker kollektivtrafik eller väntar på något. Så när jag tänker efter så är jag nog offline mer än vad jag tror.

Läs även mina Bloggar om hälsa kollegors tankar om att vara offline – Ida, Maria och Malin.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  6 oktober, 2016 at 14:48

  Nej det kan jag nog hålla med om (att spotify och e-böcker och liknande) egentligen inte är online. Inte riktigt. 🙂

 • Reply
  När är jag offline? - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar
  7 oktober, 2016 at 18:12

  […] Men jag tänker lite som Victoria: Bara för att jag tekniskt sett använder mig av nätet så innebär det inte att det är där mitt fokus är. Som när jag springer till exempel, jag har ju förvisso mobilen med mig och Runkeeper igång men jag ägnar det inte en tanke. Detsamma gäller för ljudböcker, jag försvinner ju snarare in i en bok än fokuserar på mobilen. […]

 • Reply
  Mari
  8 oktober, 2016 at 12:21

  Intressant att du tolkar det på det viset, för jag gör likadant. Jag anser också att jag är offline när jag lyssnar på spotify eller ljudbok/podcast. Då kopplar jag av. Likaväl som jag läser en tidning som finns i verkliga livet. Ja du hänger med. När jag surfar för att fördriva tid, sms:ar, kollar socila appar osv… då är jag online. I sovrummet är mobilen förbjuden, den används bara som väckarklocka. Så viktigt! Kramar

 • Reply
  Peter Söderblom
  24 oktober, 2016 at 16:45

  Jag är offline när min nya kärlek – hundvalpen, pockar på uppmärksamhet. Tycker det är bra att vi har djur som påminner oss om vad som är viktigt i livet. Läs gärna min dotters blogg om söta hundar, länkat nedan. kellibells.se/2016/10/12/fakta-om-rasen-maltipoo/

 • Reply
  Min heliga stund offline | FIT by Emma Hå
  12 november, 2016 at 07:33

  […] MER: >> Victoria är offline även när hon använder mobilen >> Camilla ransakar sig själv och skulle vilja scrolla […]

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.