Mat

Ägg och glutenfria våfflor

 

Ägg och glutenfria våfflor

Ni har väl inte missat det är våffeldagen idag! Dessa våfflor är både ägg och glutenfria. Byter man ut smör till mjölkfritt så blir de dessutom veganvänliga.

Älskar våfflor men gör det allt för sällan. En av anledningar kan vara att min mage inte alltid blir så glad av vanliga våfflor.

Detta receptet hittade jag hos iloveekologiskhudvård och anpassade efter vad jag hade hemma.

◦ 2,75 dl majstärkelse
◦ 1,25 dl bovetemjöl
◦ 1 msk bakpulver
◦ 100 g smör
◦ 3 dl mandelmjölk

Smaksättning

◦ ca 1 krm vaniljpulver

Våfflorna blir perfekt frasiga men behövs smaksättas då de är något smaklösa.

Till mina våfflor serverade jag kokosgrädde och färska bär. Det var första gången jag testade kokosgrädde och det var mycket enklare än vad jag trodde att  göra. Jag följde clean eating by Annikas instruktioner för krämig kokosgrädde. Vill man ta bort lite av kokossmaken kan man vispa i lite vanilj.

Ska ni äta våfflor idag?

Ägg och glutenfria våfflor

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply