Mat

2-minutersbröd


I perioder kan min mage vara extra känslig, magen svullnar upp och har magknip var och varannan dag. Dessa perioder gäller det att vara snäll mot magen och inte äta sådant som triggar i gång magen. Dessa perioder har jag märkt att magen reagera på bröd, pasta och för mycket mjölkprodukter. Så under perioder drar jag ner på dessa livsmedel för att magen ska bli glad igen. Kan tilläggas att dessa perioder ofta uppstår när jag byter rutiner i vardagen eller stress.

Jag älskar äta att mackor på jobbet. Varje vecka har vi gemensam frukost och ofta har vi något möte på kontoret och servera smörgåsar till dessa. Jag hinner sällan äta frukost hemma så äter ofta överblivet bröd eller knäckebröd när jag kommer till jobbet.

Under de perioder jag känner att jag behöver dra ner på brödmängden gör jag nästan alltid Annika Sjöö´s 2-minuterbörd. Behöver jag säga att det är busenkelt att göra 🙂 Rör ihop alla ingredienser och in i micron 2 minuter. Ett grymt bra alternativ till traditionellt bröd.

Receptet finns även i Annika Sjöö´s kokbok.

♡ 1 ägg

♡ 1 dl mandelmjöl

♡ 1 msk kokosolja

♡ Havssalt

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Camilla
  4 december, 2015 at 07:33

  Tack för tips! Jag har testat nåt liknande men ska göra det här i helgen. Min mage är också lite upp och ner i bland och bröd till helgens frukost brukar den inte gilla tyvärr.

  • Reply
   Victoria Karlsson
   4 december, 2015 at 21:41

   Då blir det perfekt till frukosten!

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.